Airtime: Bir Facebook hesabi ve webcam ile nasil dunyaya acilirsiniz?


15 yil once bir chat odasinda ortak ilgi alanlari 'bilgisayar guvenligi ve hack' sayesinde tanismis Sean Parker ve Shawn Fanning. Bu ortakliktan feyz almis olacaklarki girisimlerinin ozunu de facebook.com/airtime/info adresinde bu dogrultuda tanimlamislar, sanal dunyada insanlari, simdilik sadece web uzerinden olmak uzere, ortak noktalarina gore eslestirerek birbiriyle gorusturmek.

Gerekenler: 1. Aktif Facebook hesabi 2. Webcam 3. Adobe Flash 10.3 ve ustu




Airtime web sitesine girip Facebook hesabiniz ile giris yaptiktan sonra servisi kullanmaya baslayabilirsiniz. Unutmayin, eger "Talk To Someone" butonuna tiklayip biriyle konustuktan sonra Airtime uzerinden birbirinizi arkadas olarak eklemeden ayrilirsaniz, artik o kisiyi bulmak samanlikta igne aramaktan farksiza donusecek cunku elinizde bir bilgi kalmayacak gorustugunuz kisinin yuzunden baska.

Goruseceginiz bu kisileri ortak arkadas ve ilgi alanlariniza gore filtreleyebildiginiz, dunyanin dort bir yanindan insanla sizi karsi karsiya getiren bu yeni servisi sizler de tanisin. Daha rahat iletisim kurabilmek adina kullanabileceginiz bazi ozellikler oldugunu servisi kullandikca anlayabiliyorsunuz. Guzel bir kiza denk gelip (henuz basima gelmedi ama) diliniz mi tutuldu mesela? Ekranin ortasindaki Airtime logosuna tikladiginizda konustugunuz kisiyle ortak noktalarinizin bir dokumu geliyor, alin size kaynak. Airtime'dan sonra Esra Erol'un izdivac programi artik efektif bir diger filtreleme sisteminden baska bir sey degil, isin copcatanlik kismi da var yani. Ayrica Youtube linkleri sohbet esnasinda ayni oturma odasinda ayni televizyonu izlermis gibi beraber seyredilebiliyor. Ingilizcesini gelistirmek ya da cesitli kulturlerden iletisim kurmak isteyebilecek iyi niyetli insanlar bence Airtime'dan cok hoslanacaklar.

Ne kadar guvendeyiz? Airtime olaya su sekilde aciklik getirmis web sitesinin Sikca Sorulan Sorular kisminda, Facebook ve Airtime arkadaslariniz ile yapabileceginiz 'direk aramalar' ve Talk To Someone ozelligini kullandiginizda gerceklesen 'eslesen aramalar' olarak 2 cesit arama mevcut, direk aramalar icin herhangi bir izleme ve kayit etme islemi uygulanmiyor fakat birbirini tanimayan insanlarin gorusecegi eslesen aramalarda belirli zaman araliklariyla goruntu ve ses icermeyen ekran kayitlari (screenshot) tutuluyor.

Goruslerinizi ve sorularinizi bu yazi altina yazmaktan ya da yeni servisle alakali bu yaziyi alttaki butonlari kullanarak arkadaslarinizla paylasmaktan cekinmeyin.

Gormeden inanmamcilari unutmayalim,



Iyi Web'ler!




No comments:

Post a Comment