Rihanna - Diamonds'i bir de bestecisinden dinleyin

Rihanna - Diamonds
David Guetta - She Wolf (falling to pieces)
David Guetta feat Sia - Titanium
Flo Rida feat Sia - Wild Ones

Eger biraz yabanci muzik dinliyorsaniz, bahse varim bu sene bu 4 parcadan en az birini dinlediniz. Tum subjektif dusuncelerimizin otesinde, youtube goruntulenme sayilari ve muzik listelerinde tuttuklari ust siralar bu parcalarin basarisini aslinda tescilliyor. Peki konumuz ne? Konumuz bu buyuk hit parcalarin ortak noktasinin ne oldugu.




sia furler
Sia Furler.

1975 Avustralya dogumlu vokalist/produktor kariyerine simdiden en sonuncusunu 2010 yilinda cikarmis olmakla beraber 5 album sigdirmis. Avustralya'da Golden Globe odulune aday gosterilen basarili soz yazari Sia; downtempo, chillout, jazz ve pop etrafinda donuyor tarz olarak. Kendi uretimlerinin disinda Zero 7 grubunun birkac parcasinda da duyabiliyoruz sesini. Yukaridaki 4 hit parcanin ortak noktasi ise sarki sozlerinin tahmin edebileceginiz gibi Sia tarafindan yazilmis olmasi.

Bu hit parcalarin disinda kendi parcalarini derinlemesine dinleme firsatim simdilik olmadi fakat sunu rahatlikla soyleyebilirimki, elektronik muzik sahnesi uzun suredir Sia'nin vokallerinden faydalaniyor. Benim dinleyicisi oldugum muzik turunden ornekler verecek olursam Sander van Doorn ve Markus Schulz, Sia parcalarina remix yapan ya da Sia ile calisan bircok DJ'den sadece ikisi.

Diamonds parcasinda, produktorler Stargate ve Benny Blanco altyapiyi hazirlamislar. Daha sonra sozlerin yazilmasi icin parca Sia'ya emanet edilmis. Parca son halini aldiktan sonra da Rihanna'nin guzel yorumuyla piyasaya suruldu.

Gectigimiz gunlerde belki biraz sozlerini yazdigi sarkinin ununden faydalanabilmek belki de izleyenler ve sosyal medya ile bir etkilesime girebilmek dusuncesiyle Sia Furler katildigi bir organizasyonda, sahnede, sozlerini yazdigi Diamonds parcasini okudu. Ardindan parcanin yapim asamasinda kaydedilmis demolarini izleyicilerle paylasan Sia, eglenceli ve samimi bir ortam yaratmis. Sia'nin bahsettigim videolari ile bu ufak anektoda son verelim.

Goruslerinizi ve bildiklerinizi paylasmayi ihmal etmeyin. Iyi dinlemeler!





No comments:

Post a Comment